Workshops live speldag 9 november

Workshops live speldag 9 november

Op de live speldag organiseren we ook weer de mini-workshops.

En ik vind het super om te kunnen melden dat er een teamcoach, trainer én een teamleider bereid zijn gevonden om de workshops te geven. Een mooie mix van functies en specialismen.

Met de toevoeging van deze workshops gegeven door deze mensen, belooft het weer een dag te worden waar de inspiratie weer gaat opbloeien. Wij zijn er erg blij mee!

Wij zijn nog bezig om de laatste afspraken te maken, maar hieronder alvast de workshops die bekend zijn!


 

Antonie BoomTest mee met Antonie

Antonie Boom - Facettrainingen is directeur van een organisatie die trainingen verzorgt in de zorg en het speciaal onderwijs. Antonie en zijn team trainen onder andere medewerkers die in hun werk te maken hebben met cliënten met een complexe hulpvraag.

Op de live-speldag zal Antonie doorlopend een workshop geven voor groepen van 4-5 personen. Tijdens de workshop wordt het prototype van een nieuw spel getest. Dit spel wordt ontwikkeld door Facettrainingen in samenwerking met The Lente Company.

Het spel zal er aan bijdragen dat het voor medewerkers eenvoudiger wordt gedrag van anderen, waar je je niet prettig bij voelt, bespreekbaar te maken. En door het maken van je eigen actieplan hiermee aan de slag te gaan. Voor teamleiders in de zorg, maatschappelijke organisaties en onderwijs is deze workshop een echte 'must'.

Wil je meer weten over Antonie of Facettrainingen? Bekijk dan hier de site.


 

Met plezier aan het werk!

Esther Albrecht heeft als manager/leidinggevende binnen de bedrijfsvoering van de gezondheidszorg vaak gebruik gemaakt van spelvormen bij de  ontwikkeling van teams en medewerkers.

Op de live-speldag zal Esther doorlopend een workshop geven voor groepen van 2-3 personen. Tijdens de workshop wordt het Werkplezier Spel gespeeld (kijk hier voor het spel) en laat zij zien hoe het spel op  een laagdrempelige manier kan worden toegepast. Bijvoorbeeld bij POP-gesprekken, teamontwikkeling en in projectgroepen.

Het spel geeft inzicht in de samenhang tussen de redenen waarom je werkt en het gedrag van jezelf en anderen. Met de keuze uit verschillende werkvormen krijgen medewerkers eenvoudig inzicht in elkaars of persoonlijke werkmotieven in een huidige of toekomstige baan. Daarnaast kan het spel worden ingezet voor het bespreekbaar maken van gedrag en de effecten daarvan op het werkplezier.

Voor iedere leidinggevende die coachend, verbindend en/of transformationeel leiderschap onderschrijft een mooie aanvullende tool.


De bijsluiter van zelfsturende teams

Veel organisaties stellen zich de vraag hoe ze het eigenaarschap kunnen teruggeven aan de professionals. Steeds vaker kiezen ze hierbij te gaan werken middels zelfsturende of zelforganiserende teams. Een oplossing die voor een aantal organisaties heel goed heeft geholpen om de motivatie en de betekenis terug te halen in het werk.

Maar in hoeverre leidt die keuze ertoe dat er (weer) een structuuroplossing komt voor wat eigenlijk een dieperliggend probleem is? En wordt dan de vorm niet weer snel een doel op zich? Wordt het niet de zoveelste managementhype van een antwoord dat op zoek gaat naar de vraag?

Arjen Jansen coach en trainer bij de CT groep gaat tijdens deze mini-workshop samen met de deelnemers oefenen met zelfsturing en de inhoud van de bijsluiter komt dan vanzelf voorbij. 

In de bijsluiter van de zelfsturende teams staat in ieder geval:

  • Als je niet hebt nagedacht over het waarom, mislukt het vast en zeker.
  • Soms is sturen toch noodzakelijk.
  • Let op: niet iedereen is gelijk!
  • Voorwaarden om te beginnen

We gaan deze bijsluiter onderzoeken door DISC toe te passen in zelfsturende teams en te kijken wat dit kan opleveren. 

Dan wordt de bijsluiter vast ook aangepast!


Over hoe, wat, waarom, wie, waarvoor...

Tessa Schoemaker zal tijdens de live speldag een mini-workshop geven over hoe je met een simpele tool inzicht kunt geven tijdens jouw training of coaching in communicatie. En over hoe je zorgt dat jouw boodschap beter wordt gehoord en begrepen.

De methode is gebaseerd op DISC, maar is zeker ook toepasbaar zonder DISC!

Tessa is teamcoach bij een zorginstelling en is dagelijks bezig met het coachen van teams. Zij kan jou bij uitstek vertellen wat wel en niet werkt vanuit jouw rol. En dan zowel vanuit een rol als teamleider en  als teamcoach.

Meer weten over Tessa? Kan dan eens hier


Ja ik ben erbij!

Super dat je er bij wilt zijn! Klik hier en zorg dat je jouw plek reserveert!

Een kaartje voor de ochtend kost 14,95 en hiervoor zorgen wij dat de koffie/thee en iets lekkers voor je klaar staat. Én kun je meedoen aan alle mini-workshops!

Tot 9 november!