Werken vanuit kracht

Aan de slag met ‘werken vanuit kracht’

Coaching en training is nog vaak gericht op het oplossen van ontwikkel of verbeterpunten. Met het idee dat als je deze punten verbetert je een aantal problemen kunt oplossen.

Maar het is nu eenmaal zo dat niet iedereen overal even goed in is. En sommige vaardigheden kun je wel aanleren, maar lol krijg je er nooit in. Een goed alternatief is om te richten op datgene waar iemand goed in is of waar veel voldoening  uit wordt gehaald.

Vooral binnen teams kan het ‘werken vanuit kracht’ een mooie oplossing zijn. Niet iedereen doet alles, maar je doet juist de zaken waar je goed in bent en die je leuk vindt.

En tja, er blijft altijd een klein deel over wat niet leuk is om te doen. Maar dat valt prima te doen als je 80% van je tijd bezig bent om te werken vanuit je kracht.

Hierna hebben wij een aantal producten verzameld uit ons assortiment waarbij kracht of talent voorop staan.

Het kernkwadrantenspel

In je grootste kracht schuilt vaak je grootste valkuil. Met het kernkwadrantenspel krijgt je inzicht in hoe je kwaliteit tegen je kan werken en wat het effect hiervan kan zijn op anderen. Net als met alle andere goede dingen is het verstandig om je kwaliteiten met beleid te gebruiken.

Het kernkwadranten spel is bij uitstek geschikt om met individuen of in kleine groepen te kijken naar de samenhang kernkwaliteiten, allergieën, valkuilen en uitdagingen. Ga hier naar het kernkwadranten spel.

Heb je geen voorkennis? Dan is het een lastig te spelen spel en in dit geval adviseren wij dan ook om het boek Bezieling en kwaliteit in organisaties zeker te lezen.

Of wil je gelijk uitgebreid aan de slag? Kies dan voor de combinatie van het spel met het boek.

Spelen met talenten

Spelen met talenten is ontwikkeld voor begeleiders – (loopbaan)coaches, trainers, personeelsmanagers en leidinggevenden.

Het doel van deze kaartenset is  om het beste uit anderen te halen, hen te inspireren en te stimuleren.

Door de originele en speelse vragen kun je samen met je medewerkers, cliënten of studenten duidelijkheid krijgen over waar hun sterke kanten liggen en hoe ze daarmee concreet aan de slag kunnen gaan. Ga verder naar spelen met talenten

Kwaliteitenspel

Een kleurrijk persoonlijkheidsspel (kwaliteiten spel) dat je helpt om meer zicht te krijgen op de vraag: Wie ben ik? Het spel bestaat uit 140 kaarten met daarop karaktereigenschappen.

Op de ene helft staan woorden die kwaliteiten aanduiden, bv. betrouwbaar, flexibel. Op de andere helft staan woorden die vervormingen (of valkuilen) aanduiden, bv. arrogant, chaotisch.

Het spel is zowel toepasbaar binnen teams als in de individuele coachingspraktijk. Ga naar het kwaliteitenspel.

 

Wist je dat er ook een aanvullende extra handleiding beschikbaar is voor dit spel?

En werk je met mensen met een iets minder grote woordenschat? Kies dan voor het kwaliteiten spel PLUS, waarbij gekozen is voor minder complexe woorden.

Werkschrift ontdek je verborgen talenten

In het werkschrift ontdek je verborgen talenten ga je op zoek naar je eigen verborgen talenten.

En ook al voelt het soms niet zo, iedereen heeft talenten. Maar niet iedereen heeft dezelfde talenten. En gelukkig maar, want verschil in talenten maakt dat je elkaar aanvult en elkaar versterkt.

Met het werkschrift kun je zelf aan de slag gaan, maar het is ook fijn om de voorbeelden in het werkschrift te laten inspireren! Ga naar het werkschrift

Herkenning met woorden (DISC)

Een klassieker en onmisbaar in de toolkit van elke trainer en coach die werkt met DISC!

Het DISC model helpt al om de kwaliteiten van mensen en teams in kaart te brengen. Met deze eenvoudige kaartenset kun je met behulp van meerdere werkvormen aan de slag.

Ga naar de kaartenset Herkenning met Woorden