speldag

Live speldag XL op 18 september 2019

Ben jij teamleider, (team)coach of trainer? En ben je altijd op zoek naar hoe het beter kan? Jij wil om jezelf scherp te houden weten hoe het ook anders kan, maar het kost je (te)veel tijd om te zoeken naar die ene leuke werkvorm of het juiste materiaal. Ben je bereid om je te laten inspireren?  

Dan is speldag XL iets voor jou!

De juiste tools en werkvormen zijn van essentieel belang als je werkt met mensen en teams. En er zijn heel veel tools beschikbaar. Maar hoe kies je nu datgene wat je nodig hebt en wat jou het dichtst bij je doel brengt? Online kun je veel vinden, maar je weet pas écht wat bij je past als ze je van dichtbij hebt kunnen bekijken.

Daarom organiseert The Lente Company deze speldag. En het is al weer de 3e editie van de speldag!

En deze keer kun je je een hele dag onderdompelen in spelvormen, materialen en inspiratie. En neem deel aan één of meer van de interessante workshops! En dat alles volledig verzorgd op een landelijk locatie in Dalen. (NB. de locatie zit niet heel dicht bij het openbaar vervoer.Wil je wel komen en is wat tegenhoudt? Neem dan even contact met ons op en dan halen en brengen wij je naar het dichts bijzijnde opstappunt!)

Leerzame en inspirerende workshops

Er worden op de speldag doorlopend mini-workshops gegeven door zeer ervaren coaches en trainers. Schuif aan bij Antonie, Arjen, Anke, Godelein of Ferina. Als thema voor de dag hebben we gekozen voor

Gedrag is een keuze?!

Alle workshops hebben een link met dit thema. En iedere workshopleider werkt met dit thema vanuit zijn/haar specialisatie en werkgebied. Zowel vanuit de zorg, leiderschap, productiviteit, timemanagement als vanuit feedback.

 

De workshopleiders

Arjen

speldag

Antonie

Anke

Godelein

Ferina

Reserveer je plek!

De speldag is een mini-evenement met een maximaal resultaat. Alle rust en ruimte om jouw vragen te stellen, tools te bekijken en deel te nemen aan de inspirerende workshops. Daarom houden wij het aantal kaarten ook beperkt. Wil jij er bij zijn? Koop dan snel jouw kaartje!

 

 

Voor teamleiders, (team)coaches en trainers

De speldag is zinvol voor teamleiders, (team)coaches en trainers. Dus eigenlijk iedereen die werkt met mensen en teams en bezig is met (persoonlijke) ontwikkeling. Of dit nu je eigen persoonlijke ontwikkeling is door bijvoorbeeld nieuwe werkvormen te leren kennen. Of de ontwikkeling van andere mensen of teams.

Wat kun je verwachten?

Natuurlijk wordt je verwelkomd met een kop koffie en wat lekkers erbij. En vervolgens heb je de mogelijkheid om in de ochtend bij 2 workshops naar jouw keuze aan te schuiven.

Tussen de middag eten we gezamenlijk een heerlijke biologische lunch en heb je bij mooi weer de mogelijkheid om een rondje te wandelen tussen de weilanden. En uiteraard heb je hele dag de gelegenheid om de diverse spelvormen te bekijken.

Na de lunch starten we eerst met een ‘Vraag maar raak’ rondje. En krijg jij de gelegenheid om een aantal vragen te stellen aan de aanwezige workshopleiders. Om vervolgens aan te schuiven bij de laatste workshop van die dag en geïnspireerd en opgeladen weer naar huis terug te keren.

 

Anderen over de speldag

Arjen Jansen – projectleider, coach en adviseur CT Groep – aanwezig als deelnemer bij de speldag op 16 mei

Ik ben een enthousiaste spel- en gamegebruiker voor mijn workshops en trainingen. Wat ik heb gemerkt, is dat de mensen die meedoen door mooi materiaal en leuke toepassingen intensiever leren en dat alles beter blijft “plakken”.

De spelmiddag was daarom voor mij een meer dan welkome staalkaart van materialen van verschillende mensen die konden voorspelen hoe deze modellen gebruikt konden worden. Ik heb veel inspiratie opgedaan vooral door het mooie DISC materiaal van van Ferina.

Ik ben, ook door de inspirerende omgeving van de spelmiddag boordevol met mooi materiaal en met een berg inspiratie weer naar huis gedaan. – Arjen was als deelnemer aanwezig bij de 1e editie van de speldag.

Roelie Langejans – teamleider – aanwezig als deelnemer bij de speldag

Leuke ochtend, zelf veel van opgestoken over de leuke spellen rondom feedback en communicatie en wat je ermee kunt bereiken.

Door ook deel te nemen aan de workshops kreeg ik nog meer zin om met het traject aan de slag te gaan binnen de teams.

Fennia Franken- aanwezig als workshopleider bij de speldag op 16 mei 2018

De speldag begint al met het ontmoeten van nieuwe mensen, nieuwe verhalen, nieuwe ervaringen. Wanneer je een workshop bijwoont wordt je direct geactiveerd met je eigen creativiteit.

Alle spelvormen laten een andere manier van spelregels/toepassingen toe. Dit maakt het ook zo mooi om een spel op maat te maken voor een “eigen”groep, individu of gewoon hoe het jou als beste past.

Ik heb met een spelvorm nog nooit twee keer dezelfde uitwerking gehad, wel hetzelfde uitgangspunt ‘beweging krijgen’. De interacties bepalen de uitwerking. Het blijft keer op keer boeien hoeveel variaties er zijn in spelen en er ter plekke kunnen ontstaan. Een inspiratiebron voor oa leidinggevenden en coaches!

 

De workshops

speldagTest mee met Antonie

Antonie Boom – Facettrainingen is directeur van een organisatie die trainingen verzorgt in de zorg en het speciaal onderwijs. Antonie en zijn team trainen onder andere medewerkers die in hun werk te maken hebben met cliënten met een complexe hulpvraag.

Op de live-speldag zal Antonie doorlopend een workshop geven voor groepen van 4-5 personen. Tijdens de workshop wordt het prototype van een nieuw spel getest. Dit spel wordt ontwikkeld door Facettrainingen in samenwerking met The Lente Company.

Het spel zal er aan bijdragen dat het voor medewerkers eenvoudiger wordt gedrag van anderen, waar je je niet prettig bij voelt, bespreekbaar te maken. En door het maken van je eigen actieplan hiermee aan de slag te gaan. Voor teamleiders in de zorg, maatschappelijke organisaties en onderwijs is deze workshop een echte ‘must’.

Wil je meer weten over Antonie of Facettrainingen? Bekijk dan hier de site.

De bijsluiter van zelfsturende teams

Veel organisaties stellen zich de vraag hoe ze het eigenaarschap kunnen teruggeven aan de professionals. Steeds vaker kiezen ze hierbij te gaan werken middels zelfsturende of zelforganiserende teams. Een oplossing die voor een aantal organisaties heel goed heeft geholpen om de motivatie en de betekenis terug te halen in het werk.

Maar in hoeverre leidt die keuze ertoe dat er (weer) een structuuroplossing komt voor wat eigenlijk een dieperliggend probleem is? En wordt dan de vorm niet weer snel een doel op zich? Wordt het niet de zoveelste managementhype van een antwoord dat op zoek gaat naar de vraag?

Arjen Jansen coach en trainer bij de CT groep gaat tijdens deze mini-workshop samen met de deelnemers oefenen met zelfsturing en de inhoud van de bijsluiter komt dan vanzelf voorbij. 

In de bijsluiter van de zelfsturende teams staat in ieder geval:

  • Als je niet hebt nagedacht over het waarom, mislukt het vast en zeker.
  • Soms is sturen toch noodzakelijk.
  • Let op: niet iedereen is gelijk!
  • Voorwaarden om te beginnen

We gaan deze bijsluiter onderzoeken door DISC toe te passen in zelfsturende teams en te kijken wat dit kan opleveren. 

Dan wordt de bijsluiter vast ook aangepast!

 

Feedback in de praktijk

Deze workshop daagt je uit om uit je stoel komen en aan de slag te gaan met verschillende situaties en opdrachten. Kortom, eerst een stukje bewustwording en daarna lekker aan de slag!

Wat is luisteren met constructieve oren en hoe kun je zodanig luisteren naar iemand dat je je bewust wordt van wat voor de ander goed heeft gewerkt om vooruit te komen in de richting van de gewenste situatie.

Wordt je bewust van het omgaan met weerstand; waarbij of wanneer geef jij tegengas?

Iets van de ander gedaan krijgen begint met contact maken. In de haptonomie noemen we dat de bewustwording van de cirkel van contact. Bij deze ervaringsoefening zal je merken hoe kleiner hoe beter je kunt afstemmen op de ander.

Tot slot komt met Feedback niet meer de nadruk te liggen op de missers uit het verleden, want FeedForward gaat over de toekomst niet het verleden.
En aan het eind van de workshop heb jij ook een lijstje met suggesties voor het aanpakken van je ontwikkelpunt voor dit jaar.

Deze workshop wordt begeleid door Godelein Wegter, ergo-enzo…. trainer/adviseur Fysieke en Psycho-Sociale Arbeidsbelasting en extern gecertificeerd Vertrouwenspersoon.

Wil je meer weten over Godelein of ergo-enzo? Bekijk dan hier de site.

Gedrag is een keuze, timemanagement ook!

Bij het volgen van een training timemanagement hebben veel mensen nog het idee dat ze het ei van columbus aangereikt krijgen. DÉ manier om alles wat je moet doen, ook daadwerkelijk te doen. In deze workshop zul je dat ei niet krijgen, sterker nog het bestaat niet.

Timemanagement is het maken van keuzes zodanig dat je doet wat voor joú belangrijk is. Daar gaan we in deze workshop op een speelse manier mee aan de slag.

Anke Algera van Brisk Advies geeft deze workshop. Ze is professional organizer en trainer. Individuen en teams adviseert en traint ze op het brede terrein van organiseren, zowel van je werk als je thuissituatie. Ze doet dit op een praktische en energieke manier. Wil je meer weten over Anke of Brisk advies? Bekijk dan hier de site.

Hou mij op de hoogte

Ben je enthousiast, maar weet je het nog niet helemaal zeker? Schrijf je dan in voor onze updates dan houden wij je op de hoogte!