Compliment maken

Een compliment geven, doe jij het regelmatig?

‘Ik vind het knap dat je iedere keer weer doorgaat als het tegenzit!’

Ik zit aan een tafeltje naast 2 vriendinnen die een gesprek met elkaar voeren. Ik wil niet mee luisteren, maar we zitten zo dicht op elkaar dat ik bijna niet anders kan. Op het moment dat het compliment wordt uitgesproken zie ik het gezicht van de vriendin oplichten en tijdelijk een last van haar schouders vallen.

“Tja, het valt niet altijd mee, maar ik ga er zeker voor knokken om er te komen”

Compliment maken

Het maken van een compliment, voor de een is het als ademhalen. Een ander is zich niet bewust van de kracht van een compliment. En er zijn ook mensen die het heel spannend vinden en eigenlijk niet zo goed een compliment durven geven.

En dan heb je ook nog degenen die een compliment ontvangen. Soms wordt je verkeerd begrepen of iemand vind het moeilijk om een compliment te accepteren.

Dat hebben de makers van het complimenten spel goed begrepen! Jong geleerd is oud gedaan. Bekijk hieronder de 3 verschillende complimentenspellen. De spellen zijn gericht op kinderen, maar met een knipoog ook te gebruiken voor volwassenen.

Complimentenspel ADHD

Voor snelle Jelles en andere stuiterballen

Het Complimentenspel voor kinderen met ADHD bevat 80 kaartjes met Stoere, Speelse en Sprankelende Complimenten. Dit spel helpt ouders, leerkrachten, begeleiders en kinderen om te kijken naar de positieve kanten van kinderen met ADHD.

Kinderen met ADHD hebben hele mooie, unieke eigenschappen en  kwaliteiten. Met dit spel benadrukken we deze sterke kanten. Elk compliment is een positief teken van aandacht, erkenning en bevestiging.

Het doel van dit spel is dat deze kinderen voelen en ervaren dat zij helemaal goed zijn zoals zij zijn. Vanuit dit gevoel van vertrouwen is het mogelijk om hun talenten te ontwikkelen.