Blog

Kernkwadrant
DISC artikelen

Iedereen heeft zijn eigen mix van talenten en kwaliteiten die je uniek maakt.

Als je wilt herkennen welke kwaliteiten bij jou horen, is het goed om eens na te denken waarover je een complimenten ontvangt, waarvan je bij jezelf denkt ‘dit is toch niet zo bijzonder, dit kan toch iedereen?’ Natuurlijke talenten en kwaliteiten horen zo bij jou, dat jij je als een vis in het water voelt wanneer jij ze moet gebruiken.

Lees verder »
DISC artikelen

Helpen of over je eigen grens gaan?

Collegialiteit is belangrijk. Het leuk houden op het werk is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Iedereen draagt daar op eigen wijze aan bij.

Maar op welk moment gaat collegialiteit en elkaar helpen over in altijd de problemen van een ander oplossen? En welke stijl heeft de neiging over zijn eigen grenzen heen te gaan?

Lees verder »
structuur
Productiviteit

Van achterstand naar werkvoorraad

Het klinkt zo mooi in de boeken. ‘Pas deze methode toe en je haalt zonder moeite alle deadlines en loopt nooit meer achter met je werk’. Het klinkt goed, maar de enige garantie is dat hoe goed je ook start, je uiteindelijk altijd zult falen.

De redenen hiervoor? Soms is het te ingewikkeld, soms te simpel en past je ingewikkelde leven hier niet in. Maar altijd omdat het geen recht doet aan wie jij bent, wat jij wilt en waar jouw verlangens zitten. Klik op de titel om verder te lezen.

Lees verder »
structuur
DISC artikelen

De behoefte aan structuur van de C stijl

De C stijl (DISC) heeft behoefte aan structuur en kan het moeilijk hebben met veranderingen waarbij het niet duidelijk is waarom de veranderingen plaats vinden. Door stil te staan bij het waarom en ook structuur en chaos te voorkomen zijn veranderingen voor de C beter te hanteren.

Lees verder »
DISC artikelen

DISC Dominante stijl: extravert en taakgericht

DISC Dominante stijl: Word jij soms horendol van het tempo van anderen en wil jij altijd sneller? Ben je bereid om alles te geven om te winnen? Maar vergeet je wel eens de mensen in je omgeving? Lees hier of de DISC dominante gedragsstijl bij jou past.

Lees verder »
DISC artikelen

DISC Interactieve stijl: extravert en mensgericht

DISC interactieve stijl: Ben jij iemand die altijd een grandioze oplossing bedenkt bij een probleem? En werk je het liefst met zoveel mogelijk verschillende mensen? Laat je geen kans voorbij gaan om nieuwe mensen te ontmoeten? Lees dan of DISC interactieve gedragsstijl bij jou past.

Lees verder »
DISC artikelen

DISC Stabiele stijl: introvert en mensgericht

DISC Stabiele stijl: Ben jij iemand die een ander altijd een helpende hand biedt? Die graag zorgt dat al werkzaamheden worden afgerond? En vind je het soms moeilijk om direct te vertellen wat je echt denkt? Lees dan of de DISC Stabiele stijl bij jou past.

Lees verder »
DISC artikelen

DISC Consciëntieuze stijl: introvert en taakgericht

DISC Consciëntieuze stijl: Ben jij iemand die precies weet hoe iets in elkaar zit? En zo niet, onderzoek je dan net zo lang tot dat je het wel weet? En snap je niet waarom een gevoel eerder vertrouwd dan een gedegen onderzoek? Lees dan of DISC consciëntieuze stijl bij jou past.

Lees verder »