Complimenten-expert op live-speldag

The Lente Company > Geen categorie > Complimenten-expert op live-speldag

Het kost niets en toch maximaal rendement. Wat? Een compliment!

Sinds kort heb ik een nieuwe winkel ontdekt, met allerlei leuke hebbedingetjes voor de tuin. De winkel is net zo gesorteerd en groot als de winkel waar ik eerst naar toe ging. Maar deze nieuwe winkel is anders omdat het een dorpswinkel is en al jaren wordt gerund door dezelfde familie.

Ik heb nog niet zoveel tuinervaring en stel nogal wat vragen. Soms ook wat knullige vragen. Elke vraag wordt serieus en uitgebreid beantwoord. Zo leer ik er steeds weer wat bij.

Gisteren was ik er weer en na een inwijding in het fenomeen ‘veekoeken’  vertelde ik bij het afrekenen dat ik het zo fijn vind dat ze de tijd nemen om mij te helpen. Vervolgens kreeg ik een leuke korting op een artikel waarvan de prijs niet duidelijk was, ook dat gebeurt in een dorpswinkel, omdat ik zo’n mooi compliment had gemaakt. Zij blij en ik blij.

Vandaag geniet ik nog even van het gevoel van gisteren. Mijn compliment was oprecht en het was fijn om te horen dat het ook werd gehoord en ontvangen. Ik was al tevreden, maar zal nu zeker vaker naar deze winkel gaan.

Mariëlle Tromp, de complimenten-expert op live speldag

De kracht van een compliment is iets waar Mariëlle Tromp alles van weet. Mariëlle is opgeleid tot bewegingswetenschapper. Een hele bijzondere, namelijk een bewegingswetenschapper die een hekel heeft aan sporten. En in plaats van twee keer in de week een uurtje sportschool, adviseert zij om te zorgen dat je de hele dag door kleine beetjes beweegt. Bijvoorbeeld door vaker te lopen en te fietsen in plaats van de auto te nemen.

Misschien dat dit wel heeft gemaakt dat zij in haar werk een groot deel van haar tijd bezig is hoe je op een positieve manier invloed krijgt op je eigen gedrag. En hoe je een ander kunt helpen bij het veranderen van gedrag door het geven van een compliment.

Mariëlle is dé bedenker van het compliment-experiment, waarbij je 5 dagen achter elkaar oefent met het geven van oprechte complimenten. En ik ben blij dat Mariëlle bereid is een mini-workshop te geven op de live-speldag woensdag 16 mei, aan de hand van het complimentenspel.

Wil jij ook meer weten over complimenten en het complimentenspel? Kom dan op 16 mei naar de live-speldag. Meld je hier aan

Wil je meer weten over het compliment-experiment? Bekijk dan hier de link.