Pas op de plaats…

Wanneer je hard aan het werk bent, vliegen de uren, dagen en weken vaak zomaar voorbij. Je zit in een flow, en soms kost het wat meer moeite om deadlines en targets te halen. Ondertussen heb je in je privéleven ook een aantal ballen in de lucht te houden: contact met vrienden en familie, zorgen dat de was gedaan wordt, je partner en misschien kinderen die tijd en aandacht van je vragen…

Wat is het dan fijn dat er dan soms een rustigere periode (bv vakantie of feestdagen) aanbreekt! Voor de meesten van ons geldt dat we dan even wat minder ‘moeten’, en de tijd kunnen nemen om op adem te komen en op te laden voor een periode van drukte. Of je nu thuis blijft of op vakantie gaat; het gevoel van vrij zijn, zelf je tijd in kunnen delen en je tempo bepalen doet een mens goed!

Stistaan bij je leven, je loopbaan en je ambities

Deze perioden zijn ook bij uitstek geschikt om eens stil te staan bij je leven, je loopbaan en je ambities. Zoals mijn lieve vriendin en collega Nel Taal altijd zegt: De ideale periode voor een “Pas op de Plaats”. Doe je nog wel het werk dat je leuk vindt? Past deze organisatie nog bij jouw kwaliteiten, ambities en waarden? En als dat niet zo is, welke stap zou je willen zetten? En wat is daarvoor nodig?

Pas op de plaats

Naast stilstaan bij je (loop)baan, kan het ook goed zijn om een Pas op de Plaats te maken met betrekking tot zaken in je privéleven. Roy Ramdjanamsingh van Q4Profiles heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar leeftijd gerelateerde vraagstukken. Het blijkt dat vrouwen tussen de 35 en 45 (bij sommige vrouwen beginnen deze vragen eerder) en mannen tussen de 45 en 55 zich vragen gaan stellen over de volgende deelgebieden van hun leven:

  • Is dit nog wel de partner waar ik oud mee wil worden?
  • Hoe zit het met mijn kinderwens? Wil ik kinderen, wil ik een 2e of 3e kind?
  • Is dit de carrière die ik voor ogen had? Wil ik een switch maken, dan moet ik daar niet te lang mee wachten.
  • Huisvesting: wil ik hier blijven wonen? Wil ik verbouwen? Wil ik een groter, beter huis?
  • Ouders; rond deze leeftijd verandert de verhouding ouder-kind: je ouders worden hulpbehoevender, en rollen veranderen vaak.
  • Gezondheid; we komen tot inzicht dat we niet onfeilbaar zijn en zonder enige moeite de 100 jaar gaan aantikken. We worden ons bewuster van het belang van een gezonde leefstijl, met verse voeding en genoeg beweging.

Meer weten?

Herken je een aantal van deze vraagstukken, of ben je toe aan een ‘Pas op de Plaats’? Neem dan contact met Esther Huisman op voor een afspraak om samen in 1 dagdeel stil te staan bij jouw talenten, ambities en wensen. Met behulp van een Q4Profiles Motivatieanalyse help Esther je op weg om jouw richting te vinden. Op het gebied van je loopbaan, je relatie(s) of andere zaken die je bezighouden.
Wil je meer weten of een afspraak maken voor jouw Pas op de Plaats?
Je kunt Esther bellen op 06-106 33 105 of mailen naar info@echooo.nl.